BR1M ONLINE

BR1M ONLINE Free App

Rated 4.13/5 (1,647) —  Free Android application by OHOT G1M

Advertisements

About BR1M ONLINE

BR1M Online ( Bantuan Rakyat 1 Malaysia ) adalah aplikasi Pengemaskinian maklumat peribadi penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sedia ada iaitu yang pernah menerima bantuan tersebut sebelum ini perlu dibuat bagi memastikan penerima tidak tercicir daripada menerima bantuan pada tahun 2016

Ciri - ciri Aplikasi BRIM :

* Permohonan Baru
* Kemas Kini Permohonan
* Semakan Status
* Makluman Terkini
* Forum
* Panduan Mengisi Borang
* Borang secara Online


BR1M 2016 akan menerima permohonan mulai 1 Disember 2015. Pembayaran fasa pertama akan diberi sebelum Februari 2016.

Jikalau anda seorang yang layak, sila teruskan dengan memohon BRIM secara online, yang mana telah disyorkan oleh kerajaan Malaysia.

Kepada yang merupakan penerima yang sedia ada, bermaksud kamu telah berdaftar dan berjaya mendapatkan BRIM pada tahun-tahun yang lepas, anda tidak perlu lagi membuat permohonan yang baru, Kamu perlu menghantar maklumat untuk kemas kini sahaja.

Kegagalan menghantar pendaftaran atau kemas kini BR1M 2016 sebelum tarikh tutup akan mengakibatkan permohonan kamu tidak diproses.

Bagaimanapun permohonan baru secara isi borang di pusat hasil atau kaunter BR1M berkenaan masih diterima.

Kepada yang ingin berbuat demikian, kamu tidak dapat menerima wang secara tunai terus ke dalam bank kerana kamu tidak memberi nombor akaun bank. Dengan memohon secara online, kamu tidak perlu beratur panjang untuk menerima baucher BR1M lagi.

* Kelayakan BR1M 2016 seperti berikut :-

* untuk keluarga yang tersenarai dalam program ekasih.

* untuk keluargayang berpendapatan bulanan RM3000 dan ke bawah.

* untuk keluarga yang berpendapatan bulanan RM3001 sehingga RM4000

* untuk orang muda yang berumur 21 dan ke atas, yang berpendapatan bulanannya tidak melebihi 2k Online BR1M (Bantuan Rakyat 1 Malaysia) is the personal account information 1Malaysia People's Aid (BR1M) the existing ever receive such assistance previously required in order to ensure beneficiaries are not left out from receiving assistance in 2016

Characteristics - BRIM Application:

* New Application
* Application Update
* Review Status
* Latest Info
* Forum
* Free Filing
* Form for Online


BR1M 2016 will accept applications beginning December 1, 2015. Payment of the first phase will be completed before February 2016.

If you are a decent, please continue to apply for online BRIM, which was recommended by the Malaysian government.

To which an existing recipient, meaning you have registered and secured BRIM in years past, you do not need to create a new application, you need to send information to update only.

Failure to submit registration or update BR1M 2016 before the deadline will result in your application not being processed.

However, new applications for filling the form in the result or counter BR1M was still acceptable.

For those wishing to do so, you can not receive the money in cash directly into the bank because you did not give your bank account number. By applying online, you do not have to queue up to receive vouchers BR1M again.

* Eligibility BR1M 2016 as follows: -

* Family listed in the program eKasih.

* The family income of RM3,000 and below.

* For families with a monthly income of up to RM4000 RM3001

* For young people aged 21 and above, the monthly income does not exceed 2k

Never Miss An Update!

Follow Android Blip on Facebook / Google+


Download / Install

Download and install BR1M ONLINE version 1.4 on your Android device!
Downloaded 100,000+ times, content rating: Everyone
Android package: com.ohot.br1monline, download BR1M ONLINE.apk

All Application Badges

Good rating
Free
downl.
Android
4.0.3+
For everyone
Android app

App History & Updates

Version update BR1M ONLINE was updated to version 1.4
More downloads  BR1M ONLINE reached 100 000 - 500 000 downloads
Version update BR1M ONLINE was updated to version 1.3
More downloads  BR1M ONLINE reached 10 000 - 50 000 downloads

What are users saying about BR1M ONLINE

X70%
by X####:

Install 1 minit, lepas tu uninstall... boleh lah jugak guna... tapi iklan dia cam gam...

P70%
by P####:

Stupid app useless

M70%
by M####:

useless..biol app

B70%
by B####:

Syukur malaysia masih aman

Q70%
by Q####:

mcm sial

G70%
by G####:

terbaik

S70%
by S####:

Xthu la.....

L70%
by L####:

aku masuk tekan skit keluar ads... lepas tu nk tengok borang dia cakap saye x boleh buat mcm tu dari phone hanya dari pc sahaja. tekan lain (application has stoped)

T70%
by T####:

Selepas install, try kemas kini, muncul ayat applikasi ini tidak di cipta untuk telefon mudah alih/laman sesawang ini tidak di cipta untuk telefon mudah alih. Pada pencipta app ini, mohon meninggal. Sebab membuang masa sangat. Tiada keistimewaan pada app ini. Bodoh sangat.

U70%
by U####:

Sampah gila app ni, tak membantu langsung rakyat, duit rakyat ambik tahu. nak buat app mcmni tak tahu. Korg takyah baik hati sgat bagi 5★ eh

V70%
by V####:

this application cannot do anything at all, do you need some better programmer to code it or not?

D70%
by D####:

Jangan download apps yg bodoh lagi bangang ni.

W70%
by W####:

Too many ads. Doesn't allow you to update the info! Uninstall!

R70%
by R####:

Dun download stupid app.cant use it.

J70%
by J####:

Ni pukimak namanya.. Siapa la yg buat app sengal ni.

Y70%
by Y####:

Income BR1M apply money at saving account bankin

C70%
by C####:

Sampai sekarang tak dapat BRIM

E70%
by E####:

Apa fungsi binatang ni nk kemas kini pon xbleh

N70%
by N####:

langsung tak membantu

H70%
by H####:

truk sgt

K70%
by K####:

,,|,,

O70%
by O####:

Aplikasi sampah. Menyusahkan rakyat

X70%
by X####:

Malaysia's Raja Khariy

P70%
by P####:

babi jilake pnya app..haramjadah bodoh..

M70%
by M####:

App stopped

B70%
by B####:

Worst app

Q70%
by Q####:

BR1M semak

G70%
by G####:

Rubbish

S70%
by S####:

BRIM2017

L70%
by L####:

Fine...thank you

T70%
by T####:

Bujang...

I70%
by I####:

Good

H70%
by H####:

I love najib razak muuuuuuuuuuaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh terma kasih atas bantuan rm400 bekalan sepanjang 2017 haaaaaaaaa

K70%
by K####:

Mnyusahkn org je brim ni nk kne kemas kini dh skali dpt tu x pyah lh bodoh punya najib....

O70%
by O####:

Mcm vavee iklan ko ja kluar balik2 apa pun x bole bangang

F70%
by F####:

Binatang apa lah... duit banyakan yang hampa ambik dari kami... buat la app yang membantu... rakyat dah susah skrang ni kna pulak lah app yang bangang lg menyusahkn rakyat lah cita waJIBulquMAH oiiiii pelaq mangkaq

C70%
by C####:

App paling suck!!!! Haram jadah app!! Xde bajet ke nak buat app ni??setakat copy paste ke website, bgs xyah buat app ni!!

E70%
by E####:

apa punya app brim mcm ni? xde guna langsung...hammmmmmpehh..!

N70%
by N####:

App paling teruk aku penah jumpe

H70%
by H####:

The most useless app ... do not download because it will only burden you with too many ads and more functions are useless


Share The Word!


Rating Distribution

RATING
4.15
1,647 users

5

4

3

2

1