Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times

Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times Free App

Rated 4.21/5 (1,571) —  Free Android application by Media Prima Digital

Advertisements

About Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times

We're really excited to introduce a brand new interface for Raudhah app to help you access the most important information at a quick glance and easy to navigate features

Raudhah provides Muslim users easy access to exclusive videos from popular religious programmes such as Al- Kulliyyah, Tanyalah Ustaz and Halaqah, accurate prayer times based on location, azan notifications, and listings of mosques and halal restaurants around them.


- Basic info Haji & umrah
- Solat guide
- Accurate prayer times based on your current location
- Azan: audio notifications for the calls for prayer
- Watch exclusive video from popular Raudhah program, Al- Kulliyyah, Tanyalah Ustaz, Halaqah & many more.
- Access prayer times directly from the device - Imsak, Subuh, Syuruk, Dhuha, Zohor, Asar, Maghrib and Isyak
- "Tasbih" to count your zikir
- Halal restaurants and mosques locations around you
- Animated Qibla compass and map to show you the direction to Mecca
- 99 names of Allah
- Complete Islamic calendar to estimate holy dates such as ramadhan and syawal

Never Miss An Update!

Follow Android Blip on Facebook / Google+


Download / Install

Download and install Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times version 1.3.2 on your Android device!
Downloaded 100,000+ times, content rating: Everyone
Android package: my.com.mediaprima.raudhah, download Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times.apk

All Application Badges

Good rating
Free
downl.
Android
4.4+
For everyone
Android app

App History & Updates

What's Changed
Basic Haji and Umrah information, as well as guide are now available for all muslims. Its purpose is to help muslims in preparation for and when they perform the haji and umrah, in addition to daily life in Mecca.
Let's spread the goodness of this haji & umrah guide and download now.

What are users saying about Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times

G70%
by G####:

Alhamdulillah mmg best tp tolg improve untk off line user okay terima kasih :) sorry tpksa uninstll huhu

S70%
by S####:

Waktu solat untuk kuala lumpur sahaja ka? Negeri lain x boleh pun.. Mcm saya di penang x dak waktu solat pun

L70%
by L####:

Masalah dengan Derma Suara. Masuk je terus berkelip kelip dan tak boleh tekan back. Terpaksa terus keluar

T70%
by T####:

X leh bukak

I70%
by I####:

Reminder.. The most important thing.

U70%
by U####:

Apa dapat selepas update? Crash instantly. Good job

V70%
by V####:

After Google update. Crash. Can't open.

D70%
by D####:

App ni bagus, tp video ceramahnya x up-to-date... Igtkan lps kluar tv9 akan trus vid nye diupload ke app ni.. ni yg ade hnya vid yg brape bulan lps pnye vers.. hmm

W70%
by W####:

Dah update dah.. Tapi kenapa x boleh buka app ini

Z70%
by Z####:

Saya tak boleh buka apps ni..kenapa ye?

A70%
by A####:

Kenapa saya xdpt waktu solat dekat kawasan kuantan?

R70%
by R####:

Alhamdulillah good app. Love it

J70%
by J####:

Tak boleh buka

Y70%
by Y####:

apps yg bgos,bnyk fungsi kpd org islam tetapi app slow bila buka dan sepatot nye ad tmpt seting kawasan azan,sng sikit nk search duduk di kwasan mana dan satu lg app ni boley buat widget letak kt homescreen..sng user nk tgk pkul brp waktu azan 5 waktu..thnx you

F70%
by F####:

would love to give 5 star tapi tang media and record derma suara tu.. bila tap x jalan apa pun. Media played by itself and can't be stopped. what happened??

C70%
by C####:

great facility.. but need more improvement, when i open its too slow & doesn't run smoothly. frequently stop

E70%
by E####:

It completely hangs. Not operational at all. Frustrated. Already uninstall the current one I've been using.

N70%
by N####:

Assalamualaikum..app ni bagus..tetapi kenapa tiada setting untuk azan?..yg ada hanya notification masuk waktu..perlukan suara azan..dan boleh pilih waktu mana yg perlukan azan..yg media kenapa terlalu pendek videonya sampai kena tengok episod2?...sedangkan tajuk yg sama...

H70%
by H####:

Apps yang bagus.. mohon developer utk upgrade bhgian user utk kami update voice azan, lokasi "locate me" dan restoran/kedai makan halal.. Apps ini sngt menarik. Terima kasih.

K70%
by K####:

Very useful and informative. It'll be better if the prayer times are able to accommodate South East Asian region too

O70%
by O####:

Aplikasi play store yang bagus. Cuma blh ditambahbaik bahagian tempat makanan halal. Pelanggan sendiri blh update tempat halal utk org lain tahu mcm google maps. Tq

X70%
by X####:

Apa punya aps ni? Suda download tapi tak dapat buka. Sayang data saja. Out betul.... Iklan bukan main lagi sampai masuk tv. Huhuhu mengecewakan..

P70%
by P####:

Apps yg bgus tuk org islam byk fungsi tetapi app slow bila buka dan jika ada penambahan fungsi al-quran digital ia akn dpt menambahkn byk faedah tuk org islam yg menggunakan app ini

M70%
by M####:

Kenapa lama sgt untuk akses dlm apps Raudhah ni? Saya harap penambahbaikan dilakukan dengan segera agar memudahkan ramai pengguna utk menggunakannya.

B70%
by B####:

Saya cadangkan tambahkan waktu solat dhuha. Selain tu antara perkara yg selalu diambilkira oleh user untuk install adalah saiz app. pada pendapat sy 61mb untuk app ni agak besar tp isi kandungannya lebih kurang sama dgn app2 lain. Apapun berbanyak terima kasih diatas usaha murni ini...mohan maaf jika ada terkasar bahasa..

Q70%
by Q####:

Good.. tapi lebih elok kalau tambah ayat alquran dalam ni sbb mungkin ada yg tidak mahu download app yg bnyk tntg islam

G70%
by G####:

Bagaimana ingin auto update waktu solat..kerana tiada setting pada aplikasi. Waktu tidak tepat dengan lokasi.terima kasih

S70%
by S####:

Muslim Pro jauh lebih baik dari aplikasi ini..kenapa perlu buat app yg sama? Carilah kelainan atau idea lain. Just my 2 cent..

L70%
by L####:

Boleh update location untuk waktu solat lagi baik, sebab skg tunjuk K. L shj, dan compass tu mmg betul ye arah die? sbb apps lain tunjuk arah lain.. yg lain bagus,, GUI die comel2

T70%
by T####:

Apps yang sangat bagus. Tapi kenapa arah qiblat, arah mekah tu tak bergerak langsung. Tak pasti saya yang salah guna atau macam mana. Dan waktu azan, semoga ada untuk semua negeri.

I70%
by I####:

App yg baik...boleh dipertingkatkan lagi...terutama waktu solat byk yg tak selaras dgn waktu solat semasa. Moga Allah beri barokah

U70%
by U####:

Successfully installed .. but when i open this app , it's not working at all . Keep showing the raudhah page .. tell me how to fix this .. what's the problem .. ?

V70%
by V####:

Bagus app ni cuma kenapa slow bila nak buka

D70%
by D####:

The apps is good, but it also will be great with alQuran is attached within ...

W70%
by W####:

Bagus tapi apps slow bila dibuka

Z70%
by Z####:

Very bad for ziomi. Can't even open the apps.

A70%
by A####:

How on earth nak update location? Aritu instal time kat kampong.. now oredi in kl, still showing my kampong location...

R70%
by R####:

Waktu solat kurang tepat. Maghrib sekarang jam 7.26 tapi dalam apps 7.20, harap perbaiki

J70%
by J####:

Apps unable to detect my location (unable to find nearest mosque)

Y70%
by Y####:

Saya dah tunggu 30 minit tapi apps ini x boleh bukak


Share The Word!


Rating Distribution

RATING
4.25
1,571 users

5

4

3

2

1