Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times

Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times Free App

Rated 4.21/5 (1,571) —  Free Android application by Media Prima Digital

Advertisements

About Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times

We're really excited to introduce a brand new interface for Raudhah app to help you access the most important information at a quick glance and easy to navigate features

Raudhah provides Muslim users easy access to exclusive videos from popular religious programmes such as Al- Kulliyyah, Tanyalah Ustaz and Halaqah, accurate prayer times based on location, azan notifications, and listings of mosques and halal restaurants around them.


- Basic info Haji & umrah
- Solat guide
- Accurate prayer times based on your current location
- Azan: audio notifications for the calls for prayer
- Watch exclusive video from popular Raudhah program, Al- Kulliyyah, Tanyalah Ustaz, Halaqah & many more.
- Access prayer times directly from the device - Imsak, Subuh, Syuruk, Dhuha, Zohor, Asar, Maghrib and Isyak
- "Tasbih" to count your zikir
- Halal restaurants and mosques locations around you
- Animated Qibla compass and map to show you the direction to Mecca
- 99 names of Allah
- Complete Islamic calendar to estimate holy dates such as ramadhan and syawal

Never Miss An Update!

Follow Android Blip on Facebook / Google+


How to Download / Install

Download and install Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times version 1.3.2 on your Android device!
Downloaded 100,000+ times, content rating: Everyone
Android package: my.com.mediaprima.raudhah, download Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times.apk

All Application Badges

Good rating
Free
downl.
Android
4.4+
For everyone
Android app

App History & Updates

What's Changed
Basic Haji and Umrah information, as well as guide are now available for all muslims. Its purpose is to help muslims in preparation for and when they perform the haji and umrah, in addition to daily life in Mecca.
Let's spread the goodness of this haji & umrah guide and download now.

What are users saying about Raudhah - Azan, Qiblat, & Prayer Times

Y70%
by Y####:

Saya dah tunggu 30 minit tapi apps ini x boleh bukak

J70%
by J####:

Apps unable to detect my location (unable to find nearest mosque)

R70%
by R####:

Waktu solat kurang tepat. Maghrib sekarang jam 7.26 tapi dalam apps 7.20, harap perbaiki

A70%
by A####:

How on earth nak update location? Aritu instal time kat kampong.. now oredi in kl, still showing my kampong location...

Z70%
by Z####:

Very bad for ziomi. Can't even open the apps.

W70%
by W####:

Bagus tapi apps slow bila dibuka

D70%
by D####:

The apps is good, but it also will be great with alQuran is attached within ...

V70%
by V####:

Bagus app ni cuma kenapa slow bila nak buka

U70%
by U####:

Successfully installed .. but when i open this app , it's not working at all . Keep showing the raudhah page .. tell me how to fix this .. what's the problem .. ?

I70%
by I####:

App yg baik...boleh dipertingkatkan lagi...terutama waktu solat byk yg tak selaras dgn waktu solat semasa. Moga Allah beri barokah

T70%
by T####:

Apps yang sangat bagus. Tapi kenapa arah qiblat, arah mekah tu tak bergerak langsung. Tak pasti saya yang salah guna atau macam mana. Dan waktu azan, semoga ada untuk semua negeri.

L70%
by L####:

Boleh update location untuk waktu solat lagi baik, sebab skg tunjuk K. L shj, dan compass tu mmg betul ye arah die? sbb apps lain tunjuk arah lain.. yg lain bagus,, GUI die comel2

S70%
by S####:

Muslim Pro jauh lebih baik dari aplikasi ini..kenapa perlu buat app yg sama? Carilah kelainan atau idea lain. Just my 2 cent..

G70%
by G####:

Bagaimana ingin auto update waktu solat..kerana tiada setting pada aplikasi. Waktu tidak tepat dengan lokasi.terima kasih

Q70%
by Q####:

Good.. tapi lebih elok kalau tambah ayat alquran dalam ni sbb mungkin ada yg tidak mahu download app yg bnyk tntg islam

B70%
by B####:

Saya cadangkan tambahkan waktu solat dhuha. Selain tu antara perkara yg selalu diambilkira oleh user untuk install adalah saiz app. pada pendapat sy 61mb untuk app ni agak besar tp isi kandungannya lebih kurang sama dgn app2 lain. Apapun berbanyak terima kasih diatas usaha murni ini...mohan maaf jika ada terkasar bahasa..

M70%
by M####:

Kenapa lama sgt untuk akses dlm apps Raudhah ni? Saya harap penambahbaikan dilakukan dengan segera agar memudahkan ramai pengguna utk menggunakannya.

P70%
by P####:

Apps yg bgus tuk org islam byk fungsi tetapi app slow bila buka dan jika ada penambahan fungsi al-quran digital ia akn dpt menambahkn byk faedah tuk org islam yg menggunakan app ini

X70%
by X####:

Apa punya aps ni? Suda download tapi tak dapat buka. Sayang data saja. Out betul.... Iklan bukan main lagi sampai masuk tv. Huhuhu mengecewakan..

O70%
by O####:

Aplikasi play store yang bagus. Cuma blh ditambahbaik bahagian tempat makanan halal. Pelanggan sendiri blh update tempat halal utk org lain tahu mcm google maps. Tq

K70%
by K####:

Very useful and informative. It'll be better if the prayer times are able to accommodate South East Asian region too

H70%
by H####:

Apps yang bagus.. mohon developer utk upgrade bhgian user utk kami update voice azan, lokasi "locate me" dan restoran/kedai makan halal.. Apps ini sngt menarik. Terima kasih.

N70%
by N####:

Assalamualaikum..app ni bagus..tetapi kenapa tiada setting untuk azan?..yg ada hanya notification masuk waktu..perlukan suara azan..dan boleh pilih waktu mana yg perlukan azan..yg media kenapa terlalu pendek videonya sampai kena tengok episod2?...sedangkan tajuk yg sama...

E70%
by E####:

It completely hangs. Not operational at all. Frustrated. Already uninstall the current one I've been using.

C70%
by C####:

great facility.. but need more improvement, when i open its too slow & doesn't run smoothly. frequently stop

F70%
by F####:

would love to give 5 star tapi tang media and record derma suara tu.. bila tap x jalan apa pun. Media played by itself and can't be stopped. what happened??

Y70%
by Y####:

apps yg bgos,bnyk fungsi kpd org islam tetapi app slow bila buka dan sepatot nye ad tmpt seting kawasan azan,sng sikit nk search duduk di kwasan mana dan satu lg app ni boley buat widget letak kt homescreen..sng user nk tgk pkul brp waktu azan 5 waktu..thnx you

J70%
by J####:

Tak boleh buka

R70%
by R####:

Alhamdulillah good app. Love it

A70%
by A####:

Kenapa saya xdpt waktu solat dekat kawasan kuantan?

Z70%
by Z####:

Saya tak boleh buka apps ni..kenapa ye?

W70%
by W####:

Dah update dah.. Tapi kenapa x boleh buka app ini

D70%
by D####:

App ni bagus, tp video ceramahnya x up-to-date... Igtkan lps kluar tv9 akan trus vid nye diupload ke app ni.. ni yg ade hnya vid yg brape bulan lps pnye vers.. hmm

V70%
by V####:

After Google update. Crash. Can't open.

U70%
by U####:

Apa dapat selepas update? Crash instantly. Good job

I70%
by I####:

Reminder.. The most important thing.

T70%
by T####:

X leh bukak

L70%
by L####:

Masalah dengan Derma Suara. Masuk je terus berkelip kelip dan tak boleh tekan back. Terpaksa terus keluar

S70%
by S####:

Waktu solat untuk kuala lumpur sahaja ka? Negeri lain x boleh pun.. Mcm saya di penang x dak waktu solat pun

G70%
by G####:

Alhamdulillah mmg best tp tolg improve untk off line user okay terima kasih :) sorry tpksa uninstll huhu


Share The Word!


Rating Distribution

RATING
4.25
1,571 users

5

4

3

2

1